Is videomarketing iets voor mij?

Video marketing is hot. Logisch, want een goedgemaakte video is veel plezieriger om naar te kijken dan een lange lap tekst. Maar wat levert videomarketing eigenlijk op? Verdien je de investering wel terug?

Iedereen aan de video

Het zal je niet verbazen dat video enorm in de lift zit. Je hoeft maar even in te loggen op facebook om het bewijs recht voor je neus te zien. Volgens deskundigen wordt de helft van het internetverbruik veroorzaakt door filmpjes, elk uur wordt ruim 500 uur aan videomateriaal wordt geüpload naar Youtube. Video wordt dus steeds belangrijker. Marketeers hebben video ook ontdekt: 93% van alle marketeers gebruikt video in hun online marketing.

Effectiviteit

Waarom gebruikt 93% van de marketeers video? Niet alleen omdat videomarketing inmiddels de norm is en je wel mee móet gaan. Natuurlijk zal het een rol spelen dat marketeers zien dat de concurrentie videomarketing gebruikt. Maar als het geen effect heeft, zou men er al snel mee stoppen. Dat blijkt echter niet het geval. De conclusie is duidelijk: videomarketing wordt vooral gebruikt omdat het werkt!

Laten we er wat cijfers bij pakken, die laten zien hoe effectief video kan zijn. De gemiddelde bezoeker blijft 88% langer op een website wanneer deze video bevat. Deze bezoekers klikken ook nog eens vaker door (+41%) naar andere pagina’s op je site.

Een email nieuwsbrief krijgt twee tot drie keer zoveel click-throughs wanneer deze video bevat. 64% van de consumenten geeft aan eerder tot aankoop van een product over te gaan wanneer ze er een video over hebben kunnen bekijken.

Inzicht

Het maken van videomarketing campagnes levert je ook een groter inzicht op in je eigen product of dienst. Video dwingt je om op een andere manier over je product na te denken. Door stil te staan bij hoe je iets in beeld moet brengen, ervaar je het product op een manier.

Videomarketing werkt

Eén kleine kanttekening: het kan lastig zijn om precies vast te stellen welk deel van je omzet nu helemaal is toe te rekenen aan je videomarketing en hoeveel voortkomt uit je overige marketing. Hierdoor blijkt het voor bedrijven soms lastig om harde cijfers te presenteren over de ROI van videomarketing. Maar dat videomarketing geld oplevert staat buiten kijf.

En je kunt videomarketing inzetten in alle fases van je verkoopproces: als reclame, voor branding, als verkoopondersteuning, om mensen te leren hoe ze je product kunnen gebruiken (tutorials) en als klantenservice.

Kortom: een goede videomarketingcampagne levert winst op. Meer bezoekers, die beter converteren. En klanten die, door betere voorlichting en goede instructiefilms, veel blijer met je product zijn.

Gebruikte bronnen:

https://www.wirebuzz.com/video-benefits/
https://www.business.com/articles/what-the-numbers-say-is-video-marketing-really-effective/