Ideal op je factuur

Een vraag die ik erg vaak krijg, hoe kan het dat ik kan betalen met iDeal als ik een factuur ontvang? In dit blog zal ik mijn best doen dit zo goed mogelijk uit te leggen en zal ik in het kort uitleggen hoe je dit voor elkaar kan krijgen met Mollie Payments.

Een geschikte betalings-provider vinden

In Nederland zijn tientallen payment-providers beschikbaar welke allemaal verschillende opties, mogelijkheden en tarieven aanbieden voor het ontvangen en versturen van betalingen en betaal links. Wij zijn een trouwe klant bij één van de betere providers voor het ontvangen van betalingen, namelijk Mollie. Ze bieden een scala aan mogelijkheden en betaalmethoden en hebben een super fijne klantenservice. Wil je direct een account aanmaken en een aantal integraties bekijken, meld je dan aan voor een gratis account via de volgende link >> gratis account.

Je account instellen

Voordat je betalingen kan ontvangen zul je je account compleet moeten invullen. Voor het activeren van iDeal heb je doorgaans de volgende dingen nodig:

  • Kopie ID kaart
  • Uittreksel KVK
  • KVK nummer
  • NAW gegevens
  • Persoonsgegevens
  • BTW nummer
  • Url van je shop of bedrijf (live versie, compleet met algemene voorwaarden en contact gegevens)

De integratie klaar maken

Dan komt het gedeelte wat werkelijk in elke situatie verschilt, dit is afhankelijk van de volgende factoren: de door jou gekozen betalings-provider, je boekhoud/facturatie programma en de plaats waar jij je betaal link wilt toevoegen. Bij Mollie zijn verschillende integraties mogelijk, maar ook het handmatig aanmaken van een betaal link is mogelijk, mocht je facturatie programma geen integraties ondersteunen.

Betaal links versturen en betalingen ontvangen

Als je integratie gereed is kun je facturen gaan versturen en kunnen je klanten gemakkelijk en snel betalen met iDeal of andere geactiveerde betaalmethoden binnen je account. Je zult zien dat (zeker bij herinneringen) een veel snellere betaling plaats zal vinden door het gemak dat iDeal te bieden heeft.