Ik heb geen website nodig!

Ik hoor het zo vaak: “Mijn website is niet zo belangrijk, ik moet het toch van mond tot mond reclame hebben”. Natuurlijk verschilt dit heel erg per branche & werkgebied, maar over het algemeen gaan potentiële klanten eerst even rondkijken op het internet, al is het alleen maar voor een telefoonnummer of e mailadres. De eerste indruk telt, en die kan ook digitaal zijn.

Welk doel heeft je site?
In welk scenario komen mensen op jouw website? Om contactgegevens op te zoeken, producten te bestellen, een portfolio te bekijken of om meer informatie in te winnen over jouw bedrijf en diensten. Streeft jouw website dit doel na? Iedere website moet een duidelijk doel hebben, wat wil ik dat bezoekers ondernemen als ze op mijn website komen? En hoe kunnen wij het bezoekers zo makkelijk mogelijk maken dit te doen?

Ik vind blauw zo’n mooie kleur!
Over smaak valt niet te twisten, maar over het feit dat de uitstraling van een website bij je doelgroep past wel. Een website in kinderspeelgoed moet ook uitdragen dat deze speelgoed verkoopt, daarbij kies je bijvoorbeeld niet voor donkere kleuren, maar ga je juist voor felle & vrolijke kleuren en vormen. Ditzelfde geldt voor bijvoorbeeld een incassobureau, dat is over het algemeen geen hele vrolijke bedoeling, hierbij wil je weer gaan voor strakke lijnen en donkere tinten.

We willen bezoekers overhalen, niet laten verdwalen

Alles moet erin staan
Te veel willen vertellen, dat probleem zie ik bij veel ondernemers (zo ook bij mezelf). En daar is niks mis mee, want we hebben ook een hoop te vertellen, maar liever niet op de homepagina van onze website. Verdeel wat je te vertellen hebt over verschillende pagina’s, netjes bij het juiste onderwerp, en ook nu, niet te veel! Met onze website willen we bezoekers triggeren om te bellen, bestellen of te delen, niet om verdwaald te raken in lappen tekst.

Maak het geheel behapbaar
Samenvattend, zorg ervoor dat de inhoud van je website hapklaar is en dat bezoekers niet te veel worden afgeleid door on-nodigheden, maak verschillende onderwerpen duidelijk zichtbaar zodat een keuze voor de bezoeker snel gemaakt is. Voor een eerste indruk heb je bij een website ongeveer 2 seconden, geen tijd voor onzin dus!