Facebook als verkoopkanaal, klinkt goed – dat kan het ook zijn – maar hoe pak je dat aan? Jouw doelgroep zit in ieder geval niet te wachten op foto’s van die gezellige verjaardag.

Pagina’s & personen

Laten we beginnen bij het begin, hoe zet je jouw pagina goed op zodat jouw doelgroep je kan vinden en zodat je uitdraagt waarvoor mensen (juist) bij jou moeten zijn. Maak allereerst een Facebook pagina aan, dit kan door het menu aan de rechterkant uit te klappen en te klikken op “Pagina maken”.

Volg de stappen, kies een naam, een categorie en selecteer wat voor type pagina je wilt cq: merk, lokaal bedrijf etc. Werk je vanuit een vaste ruimte en wil je vooral lokaal mensen aantrekken, kies dan voor lokaal bedrijf. Heb je bijvoorbeeld een kledinglijn, kies dan voor merk. Dit kan je eenmalig kiezen, kijk dus goed naar de verschillen tussen de type pagina’s.

Profielfoto & banner

Je ziet er vast en zeker goed uit en de foto van je bedrijfswagen is ook er mooi, maar als profielafbeelding kies je voor je logo, zorg dat deze netjes in het vakje past en niet wordt afgesneden. Zo creëer je voor elke keer dat iemand een post van jouw bedrijf voorbij ziet komen beetje bij beetje naamsbekendheid en herkenbaarheid.

Dan komen we bij de header/omslag voor je pagina, niet onbelangrijk, wel erg krachtig! Iedereen die op jouw pagina komt ziet de omslagfoto. Wat je hierin wilt plaatsen staat je geheel vrij, een goede foto van je beste werk, een afbeelding van je werkruimte of nog beter: een combinatie van een foto én een boodschap + call to action. Vertel in 2 tot 3 regels waarvoor bezoekers voor jou moeten kiezen en zorg ervoor dat ze weten waar de “like” of “bezoek onze website” knop zit.

facebook1

Nu gaan we beginnen

Zo, je pagina is klaar en je kan berichten gaan plaatsen, het eerste bericht heb je binnen no-time klaar: “Wij zitten nu ook op Facebook!”. Tja, daar schiet niemand iets mee op, maar goed, het begin is er! Tijd om echt aan de slag te gaan, Facebook bewijst zijn kracht keer op keer opnieuw, of het nu gaat om berichten welke je serveert aan je bestaande fan base of via advertenties. Als je Facebook goed inzet, kan je je tijdsinvestering dubbel en dwars terug verdienen.

Ik ga je nu niet vertellen wat je in je berichten gaat vertellen, maar ik heb wel een aantal tips m.b.t. het opmaken van berichten en de verschillende doelen die deze kunnen hebben.

  • Geef waarde! Informeer je fans bijvoorbeeld over een super handige tool waarmee hun werk nog makkelijker/leuker wordt. Op die manier deel je jouw kennis over je vakgebied en heb je kans dat elke keer als mensen de door jou gedeelde tool gebruiken even denken aan jouw bedrijf! Dit kan natuurlijk ook met een product, methode van werken en ga zo maar door!
  • Gebruik je pagina niet als reclame folder, verzin een leuke combi tussen informatie en reclame. Enkel aanbiedingen en acties op je pagina gooien werkt niet en is irritant, tenzij je natuurlijk een website in bijvoorbeeld dag-koopjes hebt 😉
  • Vertel niet dat je net een kop koffie gedronken hebt, laat je fans bijvoorbeeld zien dat je druk bezig bent met het aanvullen van je collectie en licht dit toe met een foto of video.
  • Wil je bezoekers naar je website hebben? Typ dan eerst je bericht, plaats dan de link naar je website en vervang de voorbeeldweergave van de link met een relevante, opvallende afbeelding, als mensen dan op de link klikken gaan ze naar je website.
  • Wil je juist meer likes op je foto? Plaats dan eerst je foto, dan de tekst en daarna de link naar je website. Op die manier als mensen op de afbeelding klikken blijven ze op je pagina/hun eigen tijdlijn en is de kans groter dat ze je bericht liken.

Een goede manier om reclame uitingen met informatie te mengen is door te bloggen, zoals ik heb gedaan met dit bericht. Ik probeer je nu zo goed mogelijk op weg te helpen met je pagina, eventuele vragen beantwoordt ik ook graag (en gratis) voor je, mijn doel/hoop is dat je voor je advertenties en uitgebreide berichten/acties bij mij komt zodat ik je mijn dienstverlening kan aanbieden. Ik heb je nu waarde gegeven en geïnformeerd over mijn dienstverlening en kennis binnen dit gebied zonder irritante advertenties te serveren, werkt goed, toch?